Edelstenen van A tot Z

Op deze pagina vind je een lijst van een heleboel edelstenen en mineralen. Je leest per kristal de werking, kleur, verzorging, chakra en bij welk sterrenbeeld deze past.

Hoe kies je een kristal?
Eigenlijk is het heel simpel, je volgt gewoon je gevoel! Kijk naar het kristal, trekt deze jouw aandacht? En qua werking, is dit wat jij persoonlijk nodig hebt? Kom je er niet uit, of zoek je een specifieke combinatie voor bijvoorbeeld een bepaalde klacht? Neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies.

Verzorging
Het is belangrijk om je kristallen regelmatig te reinigen en op te laden. Sommige kristallen verliezen namelijk hun energie doordat ze negatieve energie absorberen. Het is dan van belang om je kristal goed te verzorgen zodat de werking optimaal blijft. 

Ontladen:
Wanneer je een kristal zijn ‘sparkle’ terug wilt geven, moet je eerst de steen ontladen. Dit wil zeggen dat het kristal vrij komt van alle geabsorbeerde energieën van buitenaf. Deze overbodige energie kan weg stromen door het kristal letterlijk onder lauw stromend water te leggen (bijvoorbeeld onder de kraan, of in een zuivere rivier). Let erop dat sommige kristallen niet goed tegen water kunnen. Leg dan je kristal een nachtje in de grond, zodat het de overbodige energie terug kan geven aan de aarde.

Opladen:
Een kristal opladen kan door het in volle maanlicht te leggen. De maan heeft namelijk een grote invloed op de aarde, het water en kristallen. Omdat het natuurlijk niet elke nacht volle maan is, kan je je stenen ook leggen bij een bergkristal of seleniet. Deze 2 kristallen geven namelijk energie. Maar nog beter is om je steentjes in een badje van hematiet en bergkristal steentjes te leggen. Dit zorgt voor een wisselwerking. Hematiet ontlaad kristallen en bergkristal voorziet ze juist van energie. Zo worden ze gelijk ontladen en opgeladen.

Vragen? Mail gerust!